Så här förhindrar du att microsoft edge används för delning

Hur man gör

Du kan snabbt stoppa eller inaktivera popup-fönstret ”Microsoft edge används för delning” som visas när du stänger webbläsaren Edge. Så här gör du.

En av de bästa sakerna som Microsoft har gjort på ett tag är att släppa en helt ny webbläsare Edge, baserad på webbläsaren Chromium. Den gamla webbläsaren Edge var ganska bra, men den nya är bättre och konkurrerar till och med med Googles webbläsare Chrome när det gäller funktioner, webbkompatibilitet och ny teknik. När det gäller hastighet och batteritid är den nya webbläsaren Edge Chromium bättre än någon annan.

Liksom alla webbläsare har Edge inbyggd delning. Du kan snabbt dela webbsidor med vänner och familj. På grund av den här nya funktionen får vissa Edge-användare nu meddelandet ”Microsoft Edge används för delning”. När du stänger webbläsaren Edge visas ett popup-meddelande med texten ”Att stänga Microsoft Edge kan förhindra att vissa objekt delas”. Som framgår av meddelandet kan du inte stänga Edge-browsern omedelbart för vissa delningsåtgärder i bakgrunden. Edge-webbläsaren stängs inte förrän du klickar på knappen Stäng ändå.

I allmänhet är detta popup-meddelande inte ett så stort problem. Den kan trots allt stängas med ett enda klick. Men om meddelandet ”Microsoft Edge används för delning” fortsätter att visas kan det vara besvärligt att stänga det manuellt. Som tur är kan du snabbt stoppa popupen ”Microsoft Edge is used for sharing” från att dyka upp igen.

Den här guiden går igenom stegen för att stoppa eller inaktivera meddelandet ”Microsoft Edge används för delning” i webbläsaren Microsoft Edge.

Stoppa popup-fönstret ”Microsoft Edge används för delning”

För att förhindra eller stoppa meddelandet ”Microsoft Edge används för delning” i webbläsaren Edge måste du inaktivera delningsfunktionen. Nedan finns anvisningar om hur du gör detta.

  1. Öppna webbläsaren Edge.
  2. Klicka på menyn (….)ikon.
  3. Välj alternativet Inställningar.
  4. Välj Utseende i sidofältet.
  5. Leta efter alternativet ”Visa delningsknappar” och stäng av det.
  6. Starta om webbläsaren Edge.

Samma steg beskrivs lite mer detaljerat nedan.

Starta först webbläsaren Microsoft Edge. Du kan göra detta genom att klicka på Edge-ikonen i aktivitetsfältet eller genom att hitta den i Start-menyn. När webbläsaren är öppen klickar du på menyn uppe till höger (…) ikonen och välj alternativet Inställningar.

På sidan Inställningar väljer du Utseende i sidofältet. På den högra sidan bläddrar du nedåt.

Stäng sedan webbläsaren Edge och öppna den igen för att kontrollera att ändringarna har tillämpats.

Du är nu klar. Från och med nu får du inte längre popup-meddelandet ”Microsoft Edge används för delning”.

Hoppas att detta hjälper.

Om du har problem eller behöver hjälp gör vi vårt bästa för att hjälpa dig i kommentarsfältet nedan.

Se även: hur du ändrar temat för Microsoft Edge webbläsare

YouTube video: Så här förhindrar du att Microsoft Edge används för delning


.

Rate article
Vi tillhandahåller högkvalitativa och detaljerade Windows-handledningar