Jak powstrzymać microsoft edge przed używaniem go do udostępniania

Jak

Możesz szybko zatrzymać lub wyłączyć wyskakujące okienko „Microsoft edge jest używany do udostępniania”, które pojawia się po zamknięciu przeglądarki Edge. Oto jak to zrobić.

Jedną z najlepszych rzeczy, jakie Microsoft zrobił od jakiegoś czasu, jest wydanie zupełnie nowej przeglądarki Edge, opartej na przeglądarce Chromium. Stara przeglądarka Edge była całkiem dobra, ale nowa jest lepsza, a nawet rywalizuje z przeglądarką Google Chrome, jeśli chodzi o funkcje, kompatybilność z siecią i nowe technologie. Pod względem szybkości i czasu pracy na baterii nowa przeglądarka Edge Chromium jest lepsza niż jakakolwiek inna.

Jak wszystkie przeglądarki, Edge ma wbudowane udostępnianie. Możesz szybko udostępniać strony internetowe znajomym i rodzinie. Z powodu tej nowej funkcji niektórzy użytkownicy Edge’a widzą teraz komunikat „Microsoft Edge jest używany do udostępniania”. Podczas zamykania przeglądarki Edge pojawia się wyskakujący komunikat o treści „Zamknięcie Microsoft Edge może uniemożliwić udostępnianie niektórych elementów”. Jak można wywnioskować z komunikatu, niektóre akcje udostępniania w tle nie pozwalają na natychmiastowe zamknięcie przeglądarki Edge. Przeglądarka Edge nie zostanie zamknięta, dopóki nie klikniesz przycisku Zamknij mimo wszystko.

Ogólnie rzecz biorąc, ten wyskakujący komunikat nie jest takim wielkim problemem. Przecież można go zamknąć jednym kliknięciem. Jeśli jednak ciągle pojawia się komunikat „Microsoft Edge jest używany do udostępniania”, jego ręczne zamknięcie może być kłopotliwe. Na szczęście możesz szybko zatrzymać wyskakujące okienko „Microsoft Edge jest używany do udostępniania” przed ponownym pojawieniem się.

Ten krótki przewodnik poprowadzi Cię przez kroki, aby zatrzymać lub wyłączyć komunikat „Microsoft Edge jest używany do udostępniania” w przeglądarce Microsoft Edge.

Zatrzymaj wyskakujące okienko „Microsoft Edge jest używany do udostępniania”

Aby zapobiec lub zatrzymać komunikat „Microsoft Edge jest używany do udostępniania” w przeglądarce Edge, musisz wyłączyć funkcję udostępniania. Poniżej znajduje się instrukcja, jak to zrobić.

  1. Otwórz przeglądarkę Edge.
  2. Kliknij na Menu (…)ikona.
  3. Wybierz opcję Ustawienia.
  4. Wybierz opcję Wygląd na pasku bocznym.
  5. Poszukaj opcji „Pokaż przyciski udostępniania” i wyłącz ją.
  6. Uruchom ponownie przeglądarkę Edge.

Te same kroki są opisane nieco bardziej szczegółowo poniżej.

Najpierw uruchom przeglądarkę Microsoft Edge. Możesz to zrobić, klikając ikonę Edge na pasku zadań lub znajdując ją w menu Start. Po otwarciu przeglądarki, kliknij w prawym górnym rogu menu (…) ikonę i wybrać opcję Ustawienia.

Na stronie Ustawienia wybierz Wygląd na pasku bocznym. Na prawej stronie przewiń w dół.

Następnie zamknij przeglądarkę Edge i otwórz ją ponownie, aby sprawdzić, czy zmiany zostały zastosowane.

Jesteś teraz gotowy. Od tej pory nie będziesz już otrzymywać wyskakującego komunikatu „Microsoft Edge jest używany do udostępniania”.

Mam nadzieję, że to pomoże.

Jeśli masz problemy lub potrzebujesz pomocy, postaramy się pomóc w sekcji komentarzy poniżej.

Zobacz też: Jak zmienić motyw przeglądarki Microsoft Edge

YouTube video: Jak powstrzymać Microsoft Edge przed używaniem go do udostępniania


.

Rate article
Zapewniamy wysokiej jakości i szczegółowe tutoriale Windows