Hoe te voorkomen dat microsoft edge wordt gebruikt voor delen

Hoe

U kunt de pop-up ‘Microsoft edge wordt gebruikt voor delen’ die verschijnt wanneer u de Edge-browser sluit, snel stoppen of uitschakelen. Hier is hoe je het moet doen.

Een van de beste dingen die Microsoft in lange tijd heeft gedaan, is een gloednieuwe Edge-browser uitbrengen, gebaseerd op de Chromium-browser. De oude Edge-browser was behoorlijk goed, maar de nieuwe is beter en kan zelfs wedijveren met Google’s Chrome-browser als het gaat om functies, webcompatibiliteit en nieuwe technologie. Op het gebied van snelheid en batterijduur is de nieuwe Edge Chromium-browser beter dan alle andere.

Net als alle browsers heeft Edge ingebouwd delen. U kunt webpagina’s snel delen met vrienden en familie. Vanwege deze nieuwe functie zien sommige Edge-gebruikers nu de melding ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’. Bij het sluiten van de Edge-browser verschijnt een pop-upbericht met de tekst ‘Het sluiten van Microsoft Edge kan voorkomen dat sommige items worden gedeeld’. Zoals uit het bericht kan worden afgeleid, is het bij sommige acties voor delen op de achtergrond niet mogelijk de Edge-browser onmiddellijk te sluiten. De Edge-browser wordt pas gesloten als u op de knop Toch sluiten klikt.

Over het algemeen is dit pop-upbericht niet zo’n groot probleem. Hij kan immers met één klik worden gesloten. Als echter het bericht ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ blijft verschijnen, kan handmatig sluiten een heel gedoe zijn. Gelukkig kunt u snel voorkomen dat de pop-up ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ opnieuw verschijnt.

In deze beknopte handleiding wordt u stap voor stap geholpen bij het stoppen of uitschakelen van het bericht ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ in uw Microsoft Edge-browser.

De pop-up ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ stoppen

Als u het bericht ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ in uw Edge-browser wilt voorkomen of stoppen, moet u de functie voor delen uitschakelen. Hieronder vindt u instructies over hoe u dit moet doen.

  1. Open de Edge browser.
  2. Klik op het Menu (…)icoon.
  3. Selecteer de Instellingen optie.
  4. Selecteer Uiterlijk in de zijbalk.
  5. Zoek naar de optie ‘Toon knoppen om te delen’ en zet die uit.
  6. Start de Edge browser opnieuw op.

Dezelfde stappen worden hieronder iets meer in detail beschreven.

Start eerst de Microsoft Edge-browser. U kunt dit doen door te klikken op het pictogram Edge op de taakbalk of door het te vinden in het menu Start. Zodra de browser is geopend, klikt u op het menu rechtsboven (…) icoon en selecteer de optie Instellingen.

Selecteer op de pagina Instellingen de optie Uiterlijk in de zijbalk. Op de rechterpagina, scroll naar beneden.

Sluit vervolgens de Edge-browser en open deze opnieuw om te controleren of de wijzigingen zijn toegepast.

U bent nu klaar. Vanaf nu zult u niet langer de pop-upmelding ‘Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen’ ontvangen.

Hoop dat dit helpt.

Als u problemen ondervindt of hulp nodig hebt, zullen we ons best doen om u te helpen in het commentaargedeelte hieronder.

Zie ook: het Microsoft Edge-browserthema wijzigen

YouTube video: Hoe te voorkomen dat Microsoft Edge wordt gebruikt voor delen


.

Rate article
Wij bieden hoogwaardige en gedetailleerde Windows-tutorials